Toamna mergem în Egipt!

Lunile octombrie şi noiembrie sunt perfecte pentru o vacanţă pe tărâmul Cleopatrei. Aşadar, dacă în vacanţa de vară te-ai ferit de disconfortul termic, fugind de temperaturile ridicate, acum este perioada cea mai potrivită să mergi să vezi Piramidele. Un concediu în Egipt îţi oferă multe posibilităţi din punct de vedere turistic. De la situri arheologice şi piramide, la cele mai mari oraşe, numai bune pentru un city break cu shopping şi vizite prelungite, sau la staţiunile ideale pentru relaxare. Iar aeroportul din Timişoara este unul din locurile din România din care se poate pleca direct către Ţara Faraonilor.

Dahab - Marea Rosie  Corali, snorkeling, scufundari, windsurfing, muntele Sinai...

Lunile octombrie şi noiembrie sunt perfecte pentru o vacanţă pe tărâmul Cleopatrei.

I

Piramidele de la Giza sunt cu siguranţă cele mai importante atracţii turistice din Egipt. Dintre cele trei piramide principale (Keops, Kephren şi Mycerinus) cea mai înaltă are 137m înălţime şi conţine trei milioane de blocuri de piatră. Piramida lui Kheops este localizată pe Platoul Gizeh, necropola anticului Memphis, fiind pe lista celor şapte minuni ale lumii antice şi cea mai înaltă construcţie din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea, în 1889, când a fost construit Turnul Eiffel. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Numit uneori cea de-a opta minune a lumii, Sfinxul este un simbol esenţial al antichităţii pe care trebuie să îl vizitaţi. Cu cap de femeie şi corp de leu, monumentul antic a fost cioplit dintr-un singur bloc de calcar, având o lungime de 73 de metri şi o înălţime de 20 de metri. Sunt teorii care susţin că Sfinxul din Egipt are o vechime de cel puţin 12.500 ani.

Situat de-a lungul Nilului, Luxor este situl oraşului antic Teba. Pe malul de est se află Templul din Karnak, cu obeliscuri şi coloane în formă de lotus, alcătuit din alte lăcaşe de cult mai mici. În centrul oraşului este Templul Luxor, spectaculos luminat pe timp de noapte. O altă operă a arhitecturii este şi templul lui Thutmozis, legat de Templul Karnak prin drumul sfinxilor (3 km). Lângă zidul de vest este situată faimoasa Necropolă din Theba – Oraşul Morţilor, loc de funeralii. Până în prezent s-au descoperit 64 de morminte, dintre care 14-18 sunt deschise pentru vizitatori. Din templul lui Amenhotep al III-lea au mai rămas doar statuile de la intrare. Timp de peste 500 de ani, în Valea Regilor au fost înmormântaţi faraonii. Din păcate, în antichitate, mormintele au fost jefuite, cu excepţia celebrului mormânt al lui Tutankhamon. Muzeele egiptene completează cu succes ceea ce turiştii pot vedea în siturile arheologice, la Piramide şi în Valea Regilor. Muzeul Egiptean din Cairo include peste 120 000 de obiecte antice din regiune, de la papirusuri şi monede, la artefacte mortuare şi chiar mumii.

Snorkeling si windsurfing


Pentru cei mai aventuroşi turişti, mai ales pentru cei care iubesc sporturile de apă, reciful din Marea Roşie este un motiv întemeiat pentru o vacanţă în staţiunile din Egipt. Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru scufundări, reciful egiptean este locul în care poţi admira o multime de specii de peşti şi plante subacvatice. Locurile ideale sunt staţiunile Sharm el Sheikh, Dahab, ElGouna şi Hurghada. Hurghada este văzută ca scaunul regiunii Mării Roşii, asigurând condiţii perfecte pentru baie şi diferite sporturi nautice, datorită climei plăcute şi a faptului că temperatura apei nu coboară decât foarte rar sub 22 °C. Localizată la întâlnirea dintre deşert şi mare, staţiunea se bucură de un climat deosebit, ce permite petrecerea vacanţelor la malul mării pe tot parcursul anului. Tot aici găsim şi câteva obiective turistice locale: Moscheea cu două turnuri, Acvariul Institutului de Biologie Maritimă a Universităţii din Cairo.

Dahab, Marea Rosie, corali, snorkeling, scufundari, windsurfing, muntele Sinai...
Dahab, Marea Rosie, windsurfing,

Croazieră pe Nil
Un alt motiv pentru o vacanţă în Egipt şi una dintre activităţile de neratat în regiune este o croazieră pe Nil, cea mai bună metodă prin care se poate vizita zona nordică a ţării şi prin care se pot admira numeroasele situri arheologice şi piramidele descoperite de-a lungul timpului pe curgerea fluviului.

Daca doresti sa afli mai multe urmareste-ne pagina www.timisoarabusinessandtravel.ro sau https://www.facebook.com/TimisoaraBusinessandTravel/